Woningstoffering

Projectstoffering

ESD vloeren

Wij behoren tot de 5% van alle projectstoffeerders die ESD vloeren mogen leggen.

Daarom mag je van onze samenwerking veel verwachten:

Ga direct door naar:

Verzekerde
veiligheid

ESD vloeren
ESD vloeren

Wij bieden ESD vloer­oplossingen

Bij Gooiland Projectstoffering specialiseren we ons in Electro Static Discharge (ESD) vloeren die essentieel zijn voor de bescherming tegen statische elektriciteit in gevoelige omgevingen zoals cleanrooms, elektronische assemblage faciliteiten en operatiekamers. Onze specialisten zijn hiervoor gecertificeerd en hiermee behoren wij tot de 5 procent van alle projectstoffeerders die een ESD vloer “mogen” leggen.

De mens staat centraal

Bij elke vloeroplossing geloven wij in het creëren van een leef- en werkomgeving waarbij het maximale potentieel van mensen wordt benut. Ook bij de aanleg van gietvloeren, PVC vloeren, Flotex vloeren etc. Zo beschrijven wij dat ook in onze identiteit. Dit komt extra naar voren bij het plaatsen van ESD vloeren. Dit type vloer wordt aangelegd om mensen te beschermen. Daarom nemen wij dit heel serieus en werken we volgens de hoogste veiligheidsnormen en met specialisten om de effectiviteit en veiligheid van elke ESD vloer te waarborgen.

Wist jij dat je 25.000 volt kan laden als je op tapijt loopt? En dat dit op een harde vloer al tot 15.000 volt oplaadt. Dit benadrukt nog eens de noodzaak van een ESD vloer voor verschillende industrieën.

Wat is een ESD vloer?

De afkorting “ESD” in ESD vloeren staat voor Electro Static Discharge en is speciaal ontworpen om statische elektriciteit veilig af te voeren via de vloer. Zo worden mensen (het personeel) en apparatuur beschermt in omgevingen waar statische lading een risico vormt.

 

Deze vloeren bevatten de geleidende materialen koolstof en koperband die de statische elektriciteit efficiënt naar het aardpunt leiden. Hierdoor wordt de kans op statische ontlading tot het minimum gereduceerd en zorgt voor een veilige werkomgeving. ESD vloeren zijn essentieel in industrieën zoals de elektronica, farmacie, en in cleanrooms, waar zelfs een kleine statische ontlading vervelende gevolgen kan hebben.

Onze ESD vloeroplossingen

We kunnen dit type vloer plaatsen als gietvloer, PVC homogeen vloer, Marmoleum OHMEX vloer en Collarex van Forbo. Dit zijn tegels gemaakt van homogeen PVC (volkern). 

 

De meest gekozen optie is de Homogeen PVC, veelal omdat een ronde afwerking mogelijk is in alle hoeken. Dit zorgt ervoor dat vuil makkelijk en snel verwijderd kan worden. Dit type is onder te verdelen in 2 classificaties. Namelijk de EL7 halfgeleidende vloer of de EL5 vol geleidende vloer. De keuze tussen deze classificaties hangt af van de toepassing en de specifieke behoeften die dit met zich meebrengt. We nemen het met je door.

EL7 halfgeleidende ESD vloeren

Deze vloeren hebben een weerstandsniveau tussen de 10(6) en 10(9) ohm. Dit maakt deze vloeren ideaal voor omgevingen waar een kleinere hoeveelheid statische ontlading moet worden gecontroleerd.

EL5 vol geleidende ESD vloeren

Deze vloeren hebben een lagere weerstand tussen de 10(4) ohm en 10 (6) ohm. Dit type is bedoeld voor het gebruik in omgevingen waar zeer strikte controle vereist is over elektrostatische ontlading. Door het lage weerstandsniveau kan deze vloer nog sneller en efficiënter statische ladingen afvoeren.

Installatie en onderhoud van een ESD vloer

De installatie van een ESD vloer gebeurt door onze specialisten. Ons team staat klaar om jou te begeleiden in het project. Vanaf het moment dat we jouw ESD vloer installeren, kun je ook rekenen op onze professionele onderhoudsservice. We volgen nauwgezet alle richtlijnen om de effectiviteit van jouw vloer te waarborgen. 

 

Neem vrijblijvend contact op om jouw project te bespreken.

Ons werk

Resultaten waar wij trots op zijn

Benieuwd wat we zoal hebben gedaan en wil je inspiratie opdoen voor uw project? We’ve got your back!

Andere vloeren ontdekken