Gordijnen

Ontdek de sfeer en praktische toepassingen die onze gordijnen voor jouw project kunnen bieden. Dit kun je van ons verwachten tijdens onze samenwerking:

Ga direct door naar:

Gordijnen

Gordijnen voor grote en kleine projecten

Bij ons vind je een uitgebreide collectie gordijnen van de beste fabrikanten zoals Luxaflex®, BeCe, Multisol en meer. Bekijk ze hier. Of je nu op zoek bent naar raamfolies, jaloezieën of gordijnen, wij hebben het allemaal. Wij gaan jou helpen om de perfecte raambekleding te vinden voor jouw project(en).

De service van Gooiland projectstoffering

Wij maken geen onderscheid tussen kleine en grote projecten. Jouw project verdient aandacht, een duidelijk proces, de beste kwaliteit en de mooiste afwerking.

Wanneer kies je voor gordijnen voor je project?

Dat is een goede vraag, vooral omdat er alternatieven zijn die wij aanbieden zoals horizontale jaloezieën, raamfolies of verticale lamellen. Toch zijn er veel goede redenen om voor gordijnen te kiezen. Ze worden vaak gekozen omdat klanten meer sfeer willen toevoegen aan de ruimte, maar gordijnen bieden nog veel meer mogelijkheden. Wat is belangrijk voor jouw project? Laat het ons weten, en we helpen je graag verder.

Vraag direct een offerte aan

Vrijblijvend en op maat gemaakt.

Soorten gordijnen

Je kunt kiezen uit een breed scala aan type gordijnen, kleuren, stoffen en functionaliteiten, die ook te combineren zijn. Bijvoorbeeld een vitrage met akoestische garen of een warmtewerend overgordijn. Dit biedt jou de mogelijkheid om samen met ons een gordijn samen te stellen dat voldoet aan de verwachtingen voor jouw project. 


Liever nu al meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.  Wij staan klaar om jou te helpen. 

Onze gordijnen

Vouwgordijnen

Eigenschappen toevoegen? Vraag naar de mogelijkheden.

De voordelen van gordijnen

Ontdek de voordelen van gordijnen. Samen met de projectvloer vormt het de basis voor je complete project interieur, een geweldig proces waar alles samenkomt! Zoek je inspiratie of wil je advies? Ontdek onze service en ga in gesprek met onze projectstoffeerders.

Verkrijgbaar in combinatie met smart office oplossingen

Gordijnen op maat voor unieke vormen

Zowel isolerend als warmtewerend

Creëer elke sfeer in de ruimte

Verbeter de akoestiek

Gordijnen laten plaatsen

Onze projectstoffeerders komen de gordijnen bij jouw project inmeten en installeren. Een georganiseerd proces en flexibele houding.

Stap 1. De stijl van jouw project
Het samenstellen van de gordijnen

Samen gaan we de gordijnen samenstellen zodat het aansluit bij de behoeften van het project. Dit kan soms best een uitdaging zijn en we helpen je daar graag bij. Is de samenstelling goedgekeurd? Dan kunnen we gaan inmeten.
1

Stap 2
Inmeten

We komen op de locatie langs zodat we de omvang van het project kunnen ervaren. Vervolgens gaan we de kozijnen inmeten zodat de gordijnen op maat gemaakt kunnen worden voor jouw project.
2

Stap 3
Installeren en kwaliteitscontrole

Ons team van projectstoffeerders komt langs om de gordijnen te installeren. Daarna doen we samen met jou een kwaliteitscontrole zodat je de nieuwe raambekleding zelf kunt ervaren.
3

Nu weet je hoe we jouw raambekleding plaatsen. Wil je weten hoe wij met onze klanten samenwerken? Bekijk ons proces hier.

De transparantie niveaus van gordijnen

Gordijnen hebben allemaal een transparantieniveau. We delen dit op in grofweg 4 niveaus die elk bij een type gordijn passen. Dit zijn transparant, semi-transparant, verduisterend (dim-out) en lichtdicht (black-out).

Transparante gordijnen

Vitrages of glasgordijnen zijn de meest transparante gordijnen. Ze laten veel ‘natuurlijk licht’ binnen, wat zorgt voor een aangename en lichte sfeer terwijl ze overdag voldoende privacy bieden. Vitrages worden vaak gecombineerd met overgordijnen om ’s avonds extra privacy te waarborgen wanneer het binnen lichter is dan buiten.

De inbetween gordijnen. Ze vormen een uitstekende middenweg tussen transparante en semi-verduisterende gordijnen. Ze bieden meer privacy dan vitrages, maar behouden toch een luchtige en lichte uitstraling. Deze gordijnen zijn ook effectief in de avond en worden vaak gecombineerd met overgordijnen voor een optimale balans tussen lichtinval en privacy.

Dit zijn de overgordijnen. Ze zorgen voor een aanzienlijke mate van privacy en verminderen de lichtinval met ongeveer 80%. Bovendien hebben deze gordijnen geluiddempende eigenschappen en bieden ze thermische isolatie, wat zowel in de zomer als in de winter voordelen biedt.

Verduisterende gordijnen zijn ontworpen om 100% van het licht te blokkeren, mits ze strak tegen het kozijn worden gemonteerd. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in ruimtes waar volledige duisternis vereist is, zoals professionele studio’s of presentatieruimtes. Daarnaast zorgen deze gordijnen voor maximale privacy en kunnen ze bijdragen aan een betere akoestiek en energiebesparing door hun isolerende werking.

Door het juiste type gordijnen te kiezen, kunt u niet alleen de esthetiek van uw ruimte verbeteren, maar ook zorgen voor de gewenste mate van lichtinval, privacy en comfort.

Wat kosten gordijnen voor jouw project?

We komen graag bij jouw project langs om de investering in kaart te brengen, omdat dit voor ieder project anders is. De kosten hangen af van verschillende factoren:

Grootte van het project

Hoe meer ramen of ruimtes gestoffeerd worden met vitrages, des te hoger de investering door extra stof en werkuren.

Materiaal

Vitrages variëren sterk, van linnen stoffen tot akoestische garens.

Afwerking

De gekozen afwerking beïnvloedt de esthetiek. Opties zoals enkele of dubbele plooien, loodveter voor strak hangende gordijnen, of een waveband voor een moderne golfplooi.

Gordijnen schoonmaken

Net als de rest van uw interieur zijn gordijnen na verloop van tijd vatbaar voor stof. Regelmatig reinigen is daarom essentieel. Gelukkig is het schoonmaken eenvoudig en efficiënt.

Voor de specifieke schoonmaak en wasvoorschriften verwijzen wij altijd naar de voorschriften van de fabrikant. U kunt deze ook bij ons opvragen.

Stof Verwijderen

Gebruik een plumeau om het stof voorzichtig te verwijderen. Dit helpt om de gordijnen fris en schoon te houden.

Machinewas

Veel gordijnen kunnen in de wasmachine worden gewassen. Controleer altijd het waslabel voor de juiste instellingen.

Grondige Reiniging

Voor een diepere reiniging kun je de gordijnen stoomreinigen. Dit verwijdert vuil en bacteriën effectief.

Een groot voordeel van gordijnen is dat ze gemakkelijk van de rails gehaald en weer opgehangen kunnen worden. Zo gaat schoonmaken snel en praktisch.

Gordijnen op maat voor unieke vormen

In de meeste gevallen worden gordijnen recht geïnstalleerd. Maar dankzij onze flexibele gordijnrails en roedes op maat kunnen wij ze in allerlei vormen ophangen. Dit zorgt voor een unieke en creatieve uitstraling die aansluit bij de ruimtes in jouw project.

Slimme gordijnoplossingen

De innovatieve oplossing voor moderne projecten.

Als projectstoffeerders begrijpen wij dat gemak en functionaliteit hand in hand moeten gaan. Onze elektrische gordijnen bieden een combinatie van stijl en comfort, ideaal voor de zakelijke markt in bijvoorbeeld kantoren en hotels. Bij Gooiland bieden wij een breed scala aan elektrische gordijnen aan waaronder:

Wat zijn elektrische gordijnen?

Dit zijn elektrische railsystemen die de gordijnen automatisch openen en sluiten via een kleine motor. Ze zijn te bedienen met een smartphone, afstandsbediening, wandbediening of via smart integraties als bijvoorbeeld Google Home.

Gordijnen met een accu

Naast elektrische gordijnen hebben wij ook gordijnen op accu. Hierbij worden de gordijnen niet direct aangesloten op het elektriciteitsnet maar worden aangedreven door een accu. Ze zijn draadloos en eenvoudig in gebruik.

De voordelen van elektrische gordijnen en op accu

Vraag direct vrijblijvend advies aan

Wij helpen je graag verder.

Zo worden onze gordijnen afgewerkt

Bij het kiezen van elektrische gordijnen kun je rekenen op verschillende afwerkingsmogelijkheden.

Loodveter Confectie

Bij deze afwerking wordt er een verzwaring toegevoegd. Deze afwerking zorgt ervoor dat het gordijn altijd recht en strak hangt, wat bijdraagt aan een nette en professionele uitstraling van de ruimte.

Gordijn plooien

De keuze van de plooi bepaalt mede het uiterlijk en de valling van het gordijn. Wij bieden verschillende opties: