Woningstoffering

Projectstoffering

Duettes en plissé­gordijnen

Duettes® en plisségordijnen combineren stijl met functionaliteit voor jouw project.

Jouw raambekleding samenstellen en laten plaatsen?  Dit kun je van ons verwachten tijdens onze samenwerking:

Ga direct door naar:

Strak &
functioneel

Duettes & Plissés
Duettes & Plissés

Duettes® en Plissé­gordijnen voor jouw project

De raambekleding met uitstraling! Duettes® en plisségordijnen zijn een stijlvolle toevoeging binnen projectstoffering.

Dankzij de veelzijdige ontwerpen, stoffen en het strakke lijnenspel passen deze soorten raambekleding perfect in zowel moderne als traditionele ruimtes. Een bijkomend voordeel is dat ze eenvoudig gecombineerd kunnen worden met andere typen raambekleding, zoals vitrages of verduisteringsgordijnen omdat ze “in de dag” worden geplaatst. Dit zorgt voor een strakke afwerking en optimale benutting van de ruimte.

Top down, Bottom up gordijnen

Zowel Duettes® als Plissés zijn innovatie top-down, bottom-up oplossingen. Dit maakt het mogelijk om ze van boven en beneden te openen en sluiten, wat flexibiliteit biedt in de privacy en lichtregulatie. Zo kun je bijvoorbeeld precies het deel bedekken waar de zon staat zonder dat je het gehele raam moet bedekken of al het licht kwijtraakt in de ruimte. Deze functie maakt het een ideale keuze voor vastgoedprojecten of moderne kantoorruimtes. Wil je wel de ruimte verduisteren? Dan kan dit met Duettes® ook! 

Vraag direct een offerte aan

Vrijblijvend en op maat gemaakt.

Wat is het verschil tussen Duettes® en Plissés?

Duettes® en plisségordijnen lijken in eerste instantie veel op elkaar, maar verschillen in vorm en functionaliteit, wat duidelijk wordt vanuit een zijaanzicht. We leggen graag de verschillen en overeenkomsten uit, zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw project.

 

Plisségordijnen bestaan uit een enkele laag geplooide stof die gelijkmatig over de hele lengte is gevouwen. Daarentegen bestaan Duettes® uit twee lagen geplooide stof die samen een honingraatstructuur vormen die je als harmonica kan uittrekken en samenvoegen. Dit verschil is vooral zichtbaar wanneer je de raambekleding vanaf de zijkant bekijkt.

Duettes®

Plisségordijn

Soorten Plisségordijnen en Duettes®

De populairste soorten Plissés en Duettes® zijn de 25 en 32 millimeter “plooien”, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, dessins, materialen en van transparant tot verduisterend. 

De verschillen

De overeenkomsten

Meer over Plisségordijnen en Duettes®

Dit moet je weten voordat je een keuze maakt voor jouw project. Wil je liever een advies met onze projectstoffeerders? Maak dan een afspraak en we staan voor jou klaar.

Welke plooibreedtes zijn er?
Duettes® en plissés zijn er in diverse plooibreedtes, passend bij de grootte van het raam. We hanteren voor de kleine en middelgrote ramen een plooibreedte van 25 en 32 millimeter. Voor grotere ramen kan dit gaan tot 64 millimeter. Zo is er altijd een oplossing voor jouw project.

De stoffen kunnen variëren van transparant tot verduisterend, en alles wat daartussen valt. Door dit te combineren met alle kleuren en verschillende dessins kun je de perfecte plissé of duette samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan transparante linnen stof gecombineerd met een aluminiumlaag die kan verduisteren. Zo heb je overdag een open sfeer en in de avond geniet je van genoeg privacy. Meer weten? Bekijk dan onze verduisteringsgordijnen.

Zeker de Duettes® hebben een isolerende functie wat helpt bij een comfortabel binnenklimaat. Door de honingraatstructuur (honeycomb) ontstaat er tussen beide lagen stof een soort buffer die de kou tegenhoudt in de zomer en de warmte binnenhoudt. In de zomer is het net andersom. De kou wordt zo veel mogelijk binnen gehouden en de warmte wordt sterk getemperd. Door de gemetalliseerde kant aan de raamzijde kan dit effect nog extra worden versterkt!

Plisségordijnen en Duettes® laten plaatsen

We raden aan om raambekleding door professionals te laten plaatsen voor het beste resultaat. Dit geldt vooral voor plisségordijnen en Duettes®. Het ophangingssysteem vereist nauwkeurige metingen. Laat je dit door ons doen, dan nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor een perfecte installatie.

Duettes® en Plissés op schuine of draai en kiepramen

Niet ieder raam is recht en standaard. Daarom zijn onze Duettes® en plisségordijnen geschikt voor alle soorten ramen en worden ze volledig op maat gemaakt. Dankzij zijgeleiding blijft de raambekleding netjes en strak hangen. Bovendien is glasmontage mogelijk, zodat er niet in de kozijnen geboord hoeft te worden. Ideaal toch? 

 

Denk bijvoorbeeld aan een glazen overkapping in de kantoortuin. Vooral Duettes® zijn in dit geval zeer effectief vanwege hun isolerende en warmtewerende eigenschappen.

Bedienen van de Plisségordijnen en Duettes®

Naast de traditionele handbediening zijn plisségordijnen en duettes®  nu ook beschikbaar als een slimme oplossing. Zo kun je met één knop of smart office oplossingen de raambekleding bedienen. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak en flexibiliteit, zeker voor moeilijk bereikbare ramen! 

 

Om deze smart office oplossingen mogelijk te maken moet er een stroomvoorziening zijn. Bekabeld of via een accu. 

Bekabeld

Voor extra comfort en gemak kunnen plisségordijnen en Duettes® worden uitgerust met een elektrische bediening via de stroomvoorziening.

Accu

Voor situaties waar een bekabeldes stroomvoorziening niet mogelijk of gewenst is, bieden plisségordijnen en Duettes® ook accu-aangedreven opties. Deze systemen werken op oplaadbare batterijen, waardoor ze draadloos zijn en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd zonder ingrijpende werkzaamheden.

Ons werk

Resultaten waar wij trots op zijn

Benieuwd wat we zoal hebben gedaan en wil je inspiratie opdoen voor uw project? We’ve got your back!

Andere raambekleding ontdekken