Woningstoffering

Projectstoffering

Linoleum vloeren

Met Linoleum kies je voor de meest duurzame oplossing in projectvloeren.

Dit kun je van ons verwachten tijdens de samenwerking:

Ga direct door naar:

Duurzame
keuze

Linoleum vloeren
Linoleum vloeren

Linoleum, de trendsetter in projectstoffering

Linoleumvloeren zijn terug van weggeweest! Ook wel bekend als Marmoleum, de merknaam van Forbo. Vergeet het oude en saaie imago want linoleum is een blijvende trend in de zakelijke wereld. En dat is niet zomaar! Het is echt mooi! En een bewuste keuze. 

 

Deze vloeren blinken uit door de duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, hars, jute, houtmeel en kurk, zijn linoleumvloeren niet alleen mooi, maar ook nog eens CO2-neutraal. Dit betekent geen extra CO2-uitstoot tijdens het productieproces. Linoleum is dus de perfecte keuze als je op zoek bent naar een vloer die zowel stijlvol als verantwoord is. Ideaal voor een project dat vraagt om een mooie, moderne en verantwoorde creatie of update!

Een gezonde werkplek met Linoleum

Bacteriële besmettingen en allergieën blijven een uitdaging, vooral op risicoplekken. Dit probleem is natuurlijk niet zomaar opgelost. Maar we kunnen wel direct impact maken met slimme keuzes.

 

Een effectieve stap is het inzetten of vervangen van producten die bijdragen aan het probleem. Uit recent en onafhankelijk onderzoek van Forbo (2024) en Allergy UK (2024) blijkt dat Marmoleum het vermogen heeft om bacteriegroei te remmen en een allergievrije vloer is. Dit komt doordat Marmoleum gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, zoals lijnzaadolie, die van nature weerstand biedt tegen microbiële groei.

Marmoleum heeft dus een blijvend vermogen om bacteriegroei te remmen, wat een veilige keuze maakt vanaf de installatie tot het einde van de levensduur. Vooral in ruimtes waar mensen voor langere tijd verblijven en gezondheid een belangrijke rol speelt.

Nieuwe innovaties

Marmoleum Cocoa, een vloer met een verhaal

Wil jij een uniek item toevoegen in een project? Dit kan met de eindeloze mogelijkheden van Marmoleum! Onze leverancier Forbo heeft zich laten inspireren door de Zaanstreek, een iconische Nederlandse regio die beroemd is om zijn cacaoproductie. Het resultaat? Marmoleum Cocoa: een innovatieve, duurzame linoleumvloer met ingewerkte cacaoschillen. Deze schillen geven elke vloer prachtige, unieke kleurvariaties. Daardoor is geen enkele vloer precies hetzelfde en krijgt elk project een eigen, uniek karakter! Dit is toch fantastisch?!

Ons assortiment van Linoleum vloeren

Gemarmerd linoleum

Egale linoleumvloeren

Antistatisch linoleum

Akoestisch linoleum

Neem direct contact met ons op

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Elke vloer een tweede leven

Het take back programma

Met projectstoffering willen we inzetten op duurzaamheid! Verschillende van onze top leveranciers hebben zelfs een take-back programma op poten gezet. Wat houdt dat in? Het snijafval en “oude” linoleum vloeren worden niet zomaar weggegooid, maar zorgvuldig gerecycled. Nadat de materialen zijn ontvangen wordt alles gesorteerd en nieuwe grondstoffen gemaakt die in nieuwe vloeren worden verwerkt. Dit doen we ook voor alle vinyl vloeren. Zo blazen we samen nieuw leven in elke vloer waarmee jij een optimale werk- en leefomgeving kan creëren.

Vraag direct een offerte aan

Vrijblijvend en op maat gemaakt.

Linoleumvloer laten leggen, zo gaan wij te te werk

Onze projectstoffeerders komen de linoleumvloer bij jouw project installeren. We plannen samen met jou het project in zodat het aansluit bij de verwachtingen. Zo gaan we te werk.

Stap 1
Het banenplan en voorbehandeling

Een banenplan minimaliseert verspilling en zorgt voor efficiënte installatie. Vervolgens behandelen we de vloer voor, zodat er geen lijmresten of beschadigingen achterblijven.
1

Stap 2
Primer en egaline

Om de hechting van de egaline te waarborgen, zetten we de vloer in de primer. Als dit is uitgehard gaan we de vloer egaliseren en schuren. De fundering is dan glad en vlak zodat de Linoleum geïnstalleerd kan worden.
2

Stap 3
Aanbrengen en Walsen

Nu het fundament in orde is, installeren we de Linoleum vloer. Door het walsen zal de vloer tot in de perfectie strak aansluiten. Indien gewenst kunnen we de vloer thermisch aflassen.
3

Nu is duidelijk hoe we de linoleumvloer aanbrengen. Interesse in hoe wij met onze klanten samenwerken? Bekijk ons proces hier.

De voordelen van Linoleum vloer

Er zijn al veel voordelen benoemd en redenen waarom Linoleum een goede keuze kan zijn voor jouw project. Heb je toch nog twijfels of vragen over andere vloeren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze specialisten staan voor je klaar om je te helpen met een passende vloer oplossing voor jouw project.

 

Een groot voordeel van Linoleum is de zeer lage warmteweerstand van dit materiaal. Dit zorgt ervoor dat jij een hoog rendement kan halen op de vloerverwarming! Wel zo duurzaam.

Combineer met vloerverwarming

Thermisch gelast, dus vloeistofdicht

Een oplossing voor elke branche of toepassing

Duurzamer kan bijna niet!

Ons werk

Resultaten waar wij trots op zijn

Benieuwd wat we zoal hebben gedaan en wil je inspiratie opdoen voor uw project? We’ve got your back!

Andere vloeren ontdekken