Woningstoffering

Projectstoffering

Parket­vloeren

Een Parketvloer kopen bij Gooiland voor jouw project?

Dit kun je van ons verwachten tijdens onze samenwerking:

Ga direct door naar:

Tijdloos
karakter

Parketvloeren
Parketvloeren

Een Parketvloer geeft karakter aan jouw project

De parketvloer of houten vloer brengt een ongeëvenaarde sfeer, karakter en beleving naar elk project. Het is dus ook geen wonder dat het nog steeds een gewilde keuze is voor projectstoffering in verschillende branches. De kwaliteit van deze vloeren is onbetwistbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. Kies je voor parket, of toch massief hout? En ga je voor de rechte plank, een visgraatvloer of andere patronen?

 

Het eikenhout is een natuurlijk product, duurzaam en met het juiste onderhoud kan een parketvloer tientallen jaren blijven liggen. Er zijn bovendien constant nieuwe ontwikkelingen in de wereld van deze vloeren. Kijk met ons mee.

Soorten houten (parket) vloeren

De vloerenindustrie blijft zich ontwikkelen en heeft daarom passende oplossingen voor kleine- en grootschalige projectstoffering. De houten vloeren kunnen we grofweg onderverdelen in 3 categorieën, namelijk de massief eikenhouten vloeren, de traditionele- en lamel vloeren, ook wel parketvloeren genoemd.

Een massieve eikenhouten vloer bestaat uit vloerdelen die door en door van massief eikenhout zijn. Een parket is met meerdere lagen opgebouwd.

Alle houten vloeren kunnen zowel verlijmd als zwevend gelegd worden.

Onze collectie Parket- en Houten vloeren

Traditionele eikenhouten parketvloeren

Lamel parketvloeren

Massief eikenhouten vloer

Is een Parketvloer geschikt voor jouw project?

Een parketvloer kan zeer geschikt zijn als projectvloer, afhankelijk van de specifieke eisen en omstandigheden van het project. Zoek je een vloer waarbij je echt uit wilt pakken met sfeer en beleving, dan is dit een geweldige keus. We zetten de 3 belangrijkste redenen wanneer een parketvloer goed past bij jouw project op een rijtje:

Je werkt met moderne bouwnormen

Wordt jouw project ontwikkeld volgens de moderne bouwnormen, dan is er sprake van goed geïsoleerde ruimtes. Dit zorgt voor een stabiele omgeving wat betreft luchtvochtigheid en temperatuur. Deze stabiliteit helpt de werking van het hout te minimaliseren waardoor de vloer langer meegaat.

Je wilt een gezond binnenklimaat

Parketvloeren dragen bij aan een gezond binnenklimaat door de natuurlijke eigenschappen. In combinatie met een goed ventilatiesysteem creëer je een gezonde omgeving voor mensen die werken en wonen in de ruimtes.

Je zoekt een tijdloos ontwerp en uitstraling

Waar jaarlijks veel trends de revue passeren, blijven parketvloeren tijdloos. Ze kunnen worden aangepast naar verschillende stijlen door het gebruik van verschillende lak en natuurlijke oliën. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Vraag direct een offerte aan

Vrijblijvend en op maat gemaakt.

Kies je voor een parket projecvloer? Dan kies je voor:

Elke vloer heeft andere eigenschappen. Zoek je een vloer die minder onderhoud vergt, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een sterke PVC vloer. Of wil je het onderhoudsgemak combineren met het meest ecologische product op onze? Kijk dan eens bij onze Linoleumvloeren.

Parketvloer of Houten vloer onderhouden

Wij adviseren om elke 10 jaar onderhoud te doen met de Gooiland onderhoudsservice. We schuren de vloer dan volledig terug naar zijn oorspronkelijke staat en behandelen hem opnieuw met lak of olie. Dit heeft ook direct invloed op de levensduur van de vloer. Bij elke schuurbeurt halen we slechts 0,8 millimeter van de vloer af. Dus, hoe dikker de toplaag, hoe langer je geniet van je vloer.

Lak of olie voor een parketvloer?

Voor projecten adviseren we natuurlijke oliën als afwerking in plaats van de transparante lak. De oliën kunnen plaatselijk worden bijgewerkt waardoor bedrijfsruimtes niet volledig stil komen te liggen.

De blikvanger voor BREEAM projecten

Wij werken samen met Herso om bij jouw project een houten- of parketvloer te leggen waarin elk stuk een verhaal kan vertellen. Deze visie gecombineerd met de kwaliteit en esthetiek is de kracht van de NO WASTE houten vloeren.

Deze houten vloeren zijn samengesteld uit hergebruikt (afval) hout met het FSC Recycled keurmerk en worden gelegd met biologisch afbreekbare lijm, ontwikkeld door Herso. Zo voeg je waarde toe aan jouw project en wordt de vloer een duurzame blikvanger voor het BREEAM project.

Ons werk

Resultaten waar wij trots op zijn

Benieuwd wat we zoal hebben gedaan en wil je inspiratie opdoen voor uw project? We’ve got your back!

Andere vloeren ontdekken