Duurzame projectstoffering

Bij Gooiland Projectstoffering hebben wij passie voor duurzame projectstoffering. Wat duurzame projectstoffering zo mooi maakt is dat achter elke vloer een verhaal schuilt, zowel ecologisch als sociaal. Zo krijgt jouw project net dat beetje extra waar je naar zoekt. Kiezen voor een duurzame projectvloer betekent dat je kiest voor comfort, stijl en bijdraagt aan een betere wereld; zonder dat je inlevert op kwaliteit.

Ga direct door naar:

Duurzaam

Onze essentie van duurzaamheid

Met ons werk je samen aan circulaire vloeroplossingen om de CO2-uitstoot en afval te minimaliseren.

Inzamelen

Recyclen / opwaarderen

Plaatsen

Hoe doen wij dit?

De partners van Gooiland in duurzaamheid

Bij Gooiland zetten we in op duurzame projectstoffering. Duurzaamheid is niet alleen een belangrijk thema voor ons; het is de basis van hoe we werken en trekken dit door in elk aspect van ons bedrijf.

 

Om dit te bereiken werken we samen met partners met dezelfde visie, waaronder Restart, Studio Wae, A new floor en Nora. Samen streven we ernaar om duurzaamheid centraal te stellen in elke fase van jouw project. Of het nu gaat om het hergebruiken van materialen, het minimaliseren van afval of het kiezen van milieuvriendelijke producten. We  zorgen dat duurzaamheid geen modewoord is, maar jouw realiteit! Laten we kennismaken met onze partners.

Voorkomt CO2 uitstoot

ReStart® recycling van Tarkett

Met ReStart® van Tarkett willen we jouw organisatie helpen om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Met dit programma kunnen we installatie afval en restafval van vloeren inzamelen en volledig recyclen. Sinds de start in 2010 is er al voor ruim 115.000 ton ingezameld! Maar wat doen we met dat afval? We scheiden het en gebruiken het opnieuw als grondstof voor nieuwe vloeroplossingen.

 

We werken vanuit ReStart® met verschillende soorten vloeren, waaronder vinyl, linoleum en tapijt. Door deze materialen te recyclen en te hergebruiken, zorgen we ervoor dat ze in de kringloop blijven in plaats van te worden verbrand. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar het vermindert ook de uitstoot van CO2.

Echt uniek!

Modulaire vloer­ oplossingen van Studio Wae en Anew Flooring

Studio Wae en A new Flooring zijn de koplopers als het gaat om modulaire vloeroplossingen. Wat betekent dat voor jou? We creëren een  bewuste en unieke projectvloer die ‘uitwisselbaar’ is en een ontwerp heeft dat je nergens anders zult zien! Dat is toch geweldig!  Met deze samenwerkingen richten we ons op carpetten en complete vloeren die we kunnen inrichten met op maat gemaakte tapijttegels, helemaal naar wens voor jouw project.

 

Maar het gaat niet alleen om de looks. Net als wij hopen wij dat je ook gelooft in een sociale impact. Alle collecties die we aanbieden worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo creëren we niet alleen prachtige vloeren, maar bieden we ook kansen aan mensen die net dat extra stapje zetten om het beste product te maken. En dat gebeurt allemaal hier in Nederland, in Bunnik. Zo bouwen we aan een solide basis voor de toekomst, zowel ecologisch, lokaal en sociaal.

Veilig en slijtvast

Duurzame rubberen vloeren van Nora

We werken met Nora omdat ze de uitblinkers zijn in duurzame rubberen vloeren. Nora maakt al sinds 1950 kwaliteitsvloeren met eigenschappen die passen in allerlei marktsegmenten. Wat maakt hun vloeren zo goed? Ze bevatten geen ftalaten of weekmakers, er zit geen chloor in, en ze hebben geen coating nodig. Plus, door het materiaal te gebruiken, zijn deze vloeren ook nog eens economisch aantrekkelijk.

 

Dus waarom zijn de rubberen vloeren van Nora zo populair? Ze gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig.

Onze duurzame collecties

Naast onze partners in duurzaamheid bieden we een scala van projectvloeren en raambekleding aan die dit label zeker mogen dragen. Weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je heel graag verder met een passend advies voor jouw project.

Hulp nodig met je keuze?

Ga voor een lange levensduur

Het duurzaam onderhouden van jouw projectvloer

Met de keuze voor een duurzame vloer heb je een geweldige stap gemaakt in de goede richting. Alleen het materiaal, de herkomst hiervan en onze partners is echter niet de enige factor die de duurzaamheid bepaalt. Ook jij kunt een flinke verschil maken door je vloer aandacht te geven. Dit verschilt natuurlijk per vloer en we geven jou een passend advies om de vloer optimaal te onderhouden.

Hier alvast wat tips:

Preventieve bescherming

Gebruik schoonloopmatten om vuil, stof en vocht op te vangen en zorg voor bescherming onder meubilair om krassen te voorkomen.

Vermijd dagelijks vuil en stof

Stofzuigen met een zachte kop of regelmatig met een spraywisser de vloer behandelen. Dit voorkomt krassen en slijtage.

Vermijd agressieve schoonmaak­middelen

Gebruik milde schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor jouw type vloer. Agressieve chemicaliën kunnen de kleur vervagen of de vloer zelfs beschadigen.